Skarv

Det er fanme uhyggeligt du!!

Budskabet var overhovedet ikke til at tage fejl af. I flere jyske vandløb er søørreder, stallinger og bækørreder meget nær udryddelse. I smoltudtrækket af havørred viser undersøgelser en dødelighed alene pga. skarv på op mod 80 %.

Og det er både vilde fisk samt udsatte fisk, der bliver ædt i stort antal.

Niels lavede et eksempel: Hvis der klækker 1000 havørredæg, så vil der i en verden uden skarver blive 30 målsfisk på kysten. Som det er i dag er tallet 1.

Den nye skarvbekendtgørelse er netop sendt ud. Kaare er på ingen måde imponeret. Vendinger om ikke at forøge prædationen vil ikke genrejse de i forvejen ekstremt trængte fiskebestande.

https://vildlaks.dk/wp-content/uploads/2016/04/En-natur-i-uballance-DTU-Aqua-Niels-Jepsen.pdf

Søren Knabe spurgte direkte Niels om, om vi for fremtiden skal frygte for vores fiskeri. Klart og rungende svar var desværre ja!
Så som Peter Schrøder en gang sagde på TV. Det er fanme uhyggeligt du… Jeg havde i hvert fald svært ved at sove i aftes.
Tænk sig hvis vi fremtiden ikke kan fiske havørreder. Så kan vi cykle mountainbike i stramtsiddende lycra. Det er fanme også uhyggeligt…

Nå hvad kan vi gøre:

Alle skal påvirke beslutningstagere. Gør opmærksom på problemet. I Fiskelauget har Erik søgt om tilladelse til at regulere skarv i smoltperioden.
Og så er vi kommet med på listen af vandløb, hvor der er brug for smoltvagter. Der bliver sat fisk ud i Haarby å fredag den 8. april – ca. klokken 15.

Jeg vil stærkt opfordre til at så mange af Fiskelaugets medlemmer læser nedenstående link og tager en tjans som smoltvagt. Sammen med jægerne kan vi i hvert fald give vores lille bidrag til, at der overlever så mange fisk som muligt fra Haarby å..

Det samme gælder for Langeland og deres medlemmer.

https://seatrout.dk/blog/bliv-smoltvagt-2022/

Med venlig hilsen
Fiskelauget af 1970
Torben Christensen
Hjejlebakken 59
5210 Odense NV
22753655
Arb. 82281489
torben.christensen@sweco.dk

PS!! Billede lånt hos GO-Fishing (SL)